Nov način dostave za Darkwood mange - Tiskovina putem pošte za 169 din. Uštedite 180 din.!

Gea 3: Priče o duhovima

212,50 RSD250,00 RSD (-15%)

Nema na zalihama

Obavestite me kada ovo izdanje ponovo bude na stanju.

1 korisnika čeka ovo izdanje.

Izdavač: Darkwood
Naslovna strana: Luca Enoch
Scenario: Luca Enoch
Crtež: Luca Enoch
Naslov originala: Storie di spettri
Broj originala: 3
Format: A5
Povez: meki
Boja: crno-belo
Broj strana: 130

Category:

Hajmo na brzaka – ako vam je ovo prvi broje Gee, evo šta treba da znate: mlađahna glavna junakinja je Zaštitnica, pripadnica kaste koja od pamtiveka štiti našu dimenziju od bića koja dolaze iz drugih univerzuma. Ti „uljezi“, koji u naš svet dolaze kroz interdimenzionalne prolaze koje Zaštitnici nazivaju „Pragovima“, nekada su dobroćudni (kao što je rasa zvana „Zverko“), a neretko to nisu. Zli uljezi uglavnom pripadaju Krvničkom soju, znanom i kao „Đavoli“, večnom neprijatelju čovečanstva. Glavnom ispostavom Đavola na Zemlji rukovodi Diva, demonka maskirana u modnu kreatorku. Geine zaštitničke aktivnosti tajna su za njene drugare iz škole i iz benda u kome svira – samo smatraju da je ona malko čudna. Takođe, pomenimo da se Gea u nekoliko navrata srela i s Didlijem, smotanim agentom iz sekcije „Vanzemaljski kontakti“, koji očajnički pokušava da dokaže da se po svetu šetaju čudna bića. I to je to!

A došlo je vreme da kažemo i koju reč o Luki Enohu, tvorcu i kompletnom autoru serijala. Rođen u Milanu 1962, Enoh je počeo da se bavi stripom početkom devedesetih, prvo s nekoliko kratkih priča, a zatim je kreirao serijal Sprayliz. U tom serijalu već se pojavljuju Enohove omiljene teme – radnja prati mladu tinejdžerku Elizabetu „SprejLiz“ Petri koja svojim grafitima skreće pažnju na zloupotrebe vlasti lokalnog gradonačelnika i drugih gradskih i državnih funkcionera. Mladi ženski likovi puni energije i savremeni društveni problemi nastaviće da budu Enohovo polje interesovanja i nadalje, ali će za Geu tome pridodati – misticizam. No, vratimo se Sprejliz: 1995. serijal je dobio nagradu za najbolji strip koju dodeljuje časopis „Fumo di China“ i, ironično, iste godine biva ukinut zbog slabog interesovanja. Nakon toga Enoh crta nekoliko epizoda serijala „Legs Weaver“ za izdavačku kuću „Boneli“ i sa Stefanom Vijetijem počinje rad na grafičkoj noveli „Dragonero“. No, usred svega toga, Serđo Boneli mu je ponudio da kreira nov serijal, nov ženski lik, i da prvi put u istoriji ove kuće bude kompletan autor serijala. Tako je „Gea“ startovala 1999. i izlazila je na svakih šest meseci do 2007, kada je priča o mladoj Zaštitnici stigla do kraja. Pošto se Gea pokazala uspešnom i kreativno i komercijalno – Boneli je ponovio svoju ponudu, te tako od kraja 2007. u Italiji na svakih šest meseci izlazi nov Enohov serijal, „Lilit“, o devojci (naravno!) koja je poslata nazad kroz vreme kako bi uništila svaki vremenski tok u kome se pojavljuje Trnovac, misteriozni entitet koji će dovesti do uništenja čovečanstva. Paralelno s „Geom“ i „Lilit“, Enoh je nastavio da povremeno radi epizode Sprejliz, koliko mu vreme dopušta. Za francusku izdavačku kuću „Les humanoides associes“ je s Mariom Albertijem kreirao serijal „Morgana“, kombinaciju naučne fantastike i fantazije, i koju godinu kasnije s Mauriciom de Vićencom „Rangaku“, avanturu smeštenu u Japan u vreme sedamnaestog veka.

Enoh je oženjen i ima dve kćerke, a na internetu možete naći njegov blog na adresi http://lucaenoch.ilcannocchiale.it. I letimičan pogled na taj blog pokazaće vam da je Enoh po političkim uverenjima anarholevičar, da se zalaže za legalizaciju marihuane i da ne gleda blagonaklono na Silvija Berluskonija.

Drugim rečima, ako volite mlade energične devojke koje love čudovišta, ili ste pak ljubitelj ezoterije, ili jednostavno imate anarhističke tendencije – pa, Luka Enoh ima strip za vas!

Kratki zavir:
Gea3.pdf

Dodatne informacije

Izdavači

Darkwood

Autori

Luca Enoch

Godina izdavanja

2010

Zalihe / Akcije

Nema na stanju

Edicije / Revije

Serijali / Junaci

Gea

Glavni meni

Gea 3: Priče o duhovima

212,50 RSD250,00 RSD (-15%)