Gea 16: Zima rata

100,00 RSD300,00 RSD (-67%)

Nema na zalihama

Obavestite me kada ovo izdanje ponovo bude na stanju.

Izdavač: Darkwood
Naslovna strana: Luca Enoch
Scenario: Luca Enoch
Crtež: Luca Enoch
Naslov originala: Inverno di guerra
Broj originala: 16
Format: A5
Povez: meki
Boja: crno-belo
Broj strana: 130

Category:

Apokalipsa je došla i prošla… i Gea i ostali preživeli Zaštitnici su ostavljeni na cedilu. Ono što je ostalo od čovečanstva mora da nađe načina da preživi u svetu koji više ne poznaje, dok Đavoli vrebaju iza svakog ćoška.

A kraj je blizu…

Pred kraj, podsetnik: naš svet je deo multiverzuma, ogromnog skupa što duhovnih što materijalnih dimenzija, poznatog i pod imenom Sve; Zemlja se nalazi u naročito turbulentnom delu Svega, u Čvoru tokova dimenzionalnih energija koje se kreću duž Astralnih meridijana koji presecaju Sve – a oko Čvorа se skupljaju univerzumi Lutalice, koji se nevidljivo preklapaju s našim, što dovodi do čestog upada uljeza iz njih. Čvorovi su nastali pre više desetina hiljada godina, kad je rasa viših bića poznata kao Gregori pokušala da kroz Sve pronese poruku o Kosmičkom bratstvu – nisu uspeli, uglavnom i zato što narodi Svega nisu bili spremni za saznanja koja su Gregori doneli… Pride, putovanje Gregora kroz Sve dovelo je do kosmičkih poremećaja; druga grupa viših bića, Vrhovnici, zabranila je putovanja kroz dimenzije i na svetovima koji su u Čvorovima protoka dimenzionalne energije uspostavila je kastu Stražara, negde zvanih i Zaštitnici, koja će tamaniti uljeze ili ih slati u veštački svet, Limbo. Zaštitnici na Zemlji odmah su se sukobili s Krvničkim sojem, rasom Đavola, i u okršaju poznatom kao Veliki rat, ali i kao Potop, proterali su ih s naše planete. Sve se to odigralo u vreme pre pisane istorije i prožima mitove i legende raznih naroda i religija Zemlje.

Milenijumima kasnije mlađahna Gea postala je Zaštitnica, zadužena da po misterizone osobe poznate samo kao Ujak brani našu dimenziju od upada iz drugih. Krvnički soj i dalje preko Arhonta, vrlo moćnog Đavola, pokušava da se vrati u našu dimenziju, da polomi Pečat koji odvaja njihov svet od našeg. Da bi postala bolja Zaštitnica, Gea mora da kroz razne vežbe razvija svoju energiju krivulje – metaforičku kundalini zmiju koja čuči u svakom od nas. S kolegama se sreće na Astralnoj ravni, a osim „običnih“, upoznala je i druge, specijalizovane grupe Zaštitnika, kao što su recimo Teškaši, jaki kao zemlja i praktično neuništivi. No, Gea ima i kakav-takav privatan život, u kome je sve manje njen bend, a sve više Leonardo, hendikepirani bubnjar i Gein više ljubavnik nego momak; a tu je i Zigfrid, Leov gej prijatelj hokejaš.

A onda se desio smak sveta.

Arhont je uspeo da polomi Pečat i otvori Kapiju ka dimenziji Krvničkog soja. Gea ga je na kraju uništila u borbi koja je imala podjednako fizičku i duhovnu, ali i seksualnu dimenziju… ali ne pre nego što se kroz Kapiju probio veliki deo armije Đavola. Krvnički soj je vrlo brzo i učinkovito uspeo da onesposobi celokupnu ljudsku vojsku pomoću Astoma, eteričnih bića koja su svojim elektromagnetnim pulsevima uništila svu električnu mašineriju na Zemlji. Čovečanstvo je utonulo u mrak… a onda je horda stranaca došla i bezmalo ga istrebila. Kao da to nije dovoljno, naša dimenzija se pomešala s Lutalicama i Limbom, tako da ono malo preživelih, u koje spadaju Gea i njeni prijatelji koji su našli utočište kod jednog plemena satira, mora da opstane u drastično promenjenom svetu kojim sada vladaju Đavoli.

Ali ni ljudi ni Đavoli nisu jedinstveni. Daleko od Gee i satira, bivši policajac Ahmad shvata da mora da stvori moćnu i nemilosrdnu vojsku kako bi se izborio s demonima koji su opseli Zemlju, i velika je verovatnoća da se njegov pogled na stvari neće poklopiti s Geinim; a jedan od voždova Đavola, Azaz’el, smatra da čovečanstvo ne treba istrebiti, već „samo“ porobiti… što je ideja s kojom se ne slažu Egzarsi, moćni demoni koji imaju plan kako da jednom i zasvagda zatru ljudsku rasu.

Karte su podeljene – vreme je za finalnu bitku… ukoliko borbi uopšte može doći kraj.

Zavirite u izdanje:
Gea 16.pdf

Dodatne informacije

Izdavači

Darkwood

Autori

Luca Enoch

Godina izdavanja

2011

Zalihe / Akcije

Nema na stanju

Edicije / Revije

Serijali / Junaci

Gea

Glavni meni

Gea 16: Zima rata

100,00 RSD300,00 RSD (-67%)