Nov način dostave za Darkwood mange - Tiskovina putem pošte za 169 din. Uštedite 180 din.!

Gea 13: Pucanje pečata

100,00 RSD300,00 RSD (-67%)

Nema na zalihama

Obavestite me kada ovo izdanje ponovo bude na stanju.

Izdavač: Darkwood
Naslovna strana: Luca Enoch
Scenario: Luca Enoch
Crtež: Luca Enoch
Naslov originala: La rottura del sigillo
Broj originala: 13
Format: A5
Povez: meki
Boja: crno-belo
Broj strana: 130

Category:

Svet je pred katastrofom biblijskih razmera: zver znana samo kao Levijatan se budi i poslednji pečat koji odvaja Zemlju od dimenzije Đavola je pred pucanjem. Na Gei i ostalim Zaštitnicima je da što pre unište Ardat-Lili, Arhonta i druge pripadnike Krvničkog soja pre nego što bude prekasno… Ali Arhont je već postao moćan, premoćan…

Dok se sukob u stripu zahuktava, da se podsetimo.

Naš svet je deo multiverzuma, ogromnog skupa što duhovnih što materijalnih dimenzija, poznatog i pod imenom Sve; Zemlja se nalazi u naročito turbulentnom delu Svega, u Čvoru tokova dimenzionalnih energija koje se kreću duž Astralnih meridijana koji presecaju Sve – a oko Čvorа se skupljaju univerzumi Lutalice, koji se preklapaju s našim, što dovodi do čestog upada uljeza iz njih. Čvorovi su nastali pre više desetina hiljada godina, kad je rasa viših bića poznata kao Gregori pokušala da kroz Sve pronese poruku o Kosmičkom bratstvu – nisu uspeli, uglavnom i zato što narodi Svega nisu bili spremni za saznanja koja su Gregori doneli… Pride, putovanje Gregora kroz Sve dovelo je do kosmičkih poremećaja; druga grupa viših bića, Vrhovnici, zabranila je putovanja kroz dimenzije i na svetovima koji su u Čvorovima protoka dimenzionalne energije uspostavila je kastu Stražara, negde zvanih i Zaštitnici, koja će tamaniti uljeze ili ih slati u veštački svet, Limbo. Zaštitnici na Zemlji odmah su se sukobili s Krvničkim sojem, rasom Đavola, i u okršaju poznatom kao Veliki rat, ali i kao Potop, proterali su ih s naše planete. Sve se to odigralo u vreme pre pisane istorije i prožima mitove i legende raznih naroda i religija Zemlje.

Danas – mlađahna Gea postala je Zaštitnica kad joj je njen prethodnik na samrti preneo predačko sećanje koje seže sve do Velikog rata, a to se odigralo nakon bitke s demonom koji je ubio Geine roditelje; Krvnički soj i dalje pokušava da se vrati u našu dimenziju, da polomi Pečat koji odvaja njihov svet od našeg; agent Krvničkog soja na Zemlji jeste Diva, demonka poznata i kao Ardat-Lili, koja pokušava da nađe đavola dovoljno jakog da polomi Pečat – i izgleda da ga je našla u Arhontu, sinu groma koji je slučajno dospeo na Zemlju i potpuno nesvestan sopstvenog porekla odrastao u cirkusu dok ga Rakšasa, sluga Ardat-Lili, nije pronašao.

Da bi postala bolja Zaštitnica, Gea mora da kroz razne vežbe razvija svoju energiju krivulje – metaforičku kundalini zmiju koja čuči u svakom od nas; s kolegama se sreće na Astralnoj ravni, a osim „običnih“, upoznala je i druge, specijalizovane grupe Zaštitnika: Teškaše, jake kao zemlja i praktično neuništive; Odstranjivače, zadužene za eliminisanje onih koji su se ogrešili o pravila kaste; i Maleake, lutalice koje nemaju određenu zonu nadzora. No, Gea ima i kakav-takav privatan život, u kome je sve manje njen bend, a sve više Leonardo, hendikepirani bubnjar i Gein više ljubavnik nego momak; a tu je i Zigfrid, Leov gej prijatelj hokejaš.

U sukobu s Rakšasom Gea je izgubila Knjigu razotkrivenih tajni, drevni spis koji ukazuje gde se krije Levijatan, biće sposobno da polomi Pečat. Istovremeno, grupa Zaštitnika je napala Divinu palatu kako bi ubili Arhonta – nisu uspeli, Đavo ih je pobio sve osim jednog, ali je i sam teško ranjen.

Sada, izmučeni Arhont, recitujući đavolsku verziju Otkrivenja Jovanovog, lagano budi Levijatana, nov Veliki rat je na pomolu i svi se spremaju za konačni obračun…

Zavirite u izdanje:
Gea 13.pdf

Dodatne informacije

Izdavači

Darkwood

Autori

Luca Enoch

Godina izdavanja

2011

Zalihe / Akcije

Nema na stanju

Edicije / Revije

Serijali / Junaci

Gea

Glavni meni

Gea 13: Pucanje pečata

100,00 RSD300,00 RSD (-67%)