Nov način dostave za Darkwood mange - Tiskovina putem pošte za 169 din. Uštedite 180 din.!

Pinokio

1.870,00 RSD2.200,00 RSD (-15%)

Nema na zalihama

Obavestite me kada ovo izdanje ponovo bude na stanju.

Izdavač: Darkwood
Naslovna strana: Winshluss
Scenario: Winshluss
Crtež: Winshluss
Naslov originala: Pinocchio
Format: 247 x 322 mm
Povez: tvrdi
Boja: boja
Broj strana: 194

Svi znaju priču o lutku koji je želeo da postane pravi dečak… ali Vinšlusov Pinokio je nešto drugo, na momente brutalan, na momente dirljiv strip koji koristi poznati predložak da bi ispripovedao nešto novo, a opet potpuno u duhu originala.

Često kada želimo da istaknemo vrhunski kvalitet nekog strip ostvarenja, koristimo opise, poput: drugačiji, narativno briljantan, crtački moćan, originalan… Pinokio nudi sve to i ostavlja bez reči. Strip koji na fantastičan način kazuje zašto je i stvorena izreka da slika vredi više od hiljadu reči. Ovde se ne radi naravno o jednoj slici, već o stotinama vinjeta bez očekivanog teksta. Teksta koji je više nego nepotreban, jer nas sami crteži, kroz snažan izražaj autora vode kroz priču koja povezuje više različitih, isprepletanih sudbina.

Poput male skitnice Šarloa, jedinog autentičnog filmskog (super)heroja, koga je tumačio vanvremenski Čarli Čaplin koji je bez izgovorene reči znao da kaže sve, i ovaj mali i nezgrapni stripski junak nas od samog početka pa do trenutka kada sklopimo korice vodi kroz ovaj surovi svet, budeći u nama osećaje gorčine, ali i ispunjenosti i zadovoljstva. Njegova golgota u potrazi za ljubavi u nama i oko nas je skoro nedostižana, ali odustajanje nikada nije opcija, čak ni kada mrak sve natkrije svojim sumornim krilima. Poput Čarlijevog Šarloa, i Vinšlusov Pinokio hrabro korača dalje, ali dokle… procenićete kada pročitate strip.

Zavir:
PINOKIO PRIVJU.pdf

Dodatne informacije

Izdavači

Darkwood

Autori

Winshluss

Godina izdavanja

2012

Zalihe / Akcije

Nema na stanju

Edicije / Revije

Glavni meni

Pinokio

1.870,00 RSD2.200,00 RSD (-15%)